Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preot ortodox: Coronavirusul nu se transmite nicidecum prin rugăciune

© Photo : episcopia-ungheni.mdPărintele Sergiu Ivanov, parohul bisericii din satul Vărzărești
Părintele Sergiu Ivanov, parohul bisericii din satul Vărzărești - Sputnik Moldova
Abonare
Situația în care se află întreaga lume denotă comportamentul nostru de ani de zile și depărtarea omului de Dumnezeu. Afirmația îi aparține parohului Bisericii cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Vărzărești, Nisporeni, părintele Sergiu Ivanov.
Preot ortodox: Coronavirusul nu se transmite nici de cum prin rugăciune

Icoane făcătoare de minuni  - Sputnik Moldova
Societate
Slujbele în biserici vor fi interzise - Iată pentru cât timp
Părintele Sergiu Ivanov se arată îngrijorat de faptul că oamenilor nu li se permite să meargă la Liturghie în timpul Postului Mare, pe motiv că ar putea să răspândească coronavirusul. Sergiu Ivanov spune că situația în care suntem denotă lucruri apocaliptice: "unii își bat capul de legi, alții își bat capul de magazine și adună mâncare, de parcă, dacă are mâncare, dar s-a îmbolnăvit, Doamne ferește, de acest virus ucigaș, îl salvează mâncarea. Deci, fiecare își vede de treburile lui, se gândește la ale lui, dar mai puțin oamenii se gândesc să apeleze anume la Dumnezeu".

Părintele a remarcat faptul că biserica, la fel ca oricare instituție din această țară, trebuie să ia măsuri sporite de igienă, de dezinfectare în contextual răspândirii coronavirusului în țara noastră. De fiecare dată, La Sfânta Liturghie, preotul se împărtășește primul, după care îi împărtășește pe ceilalți, inclusiv pe copii, și la urmă, tot ceea ce rămâne folosește tot el, a povestit Sergiu Ivanov.

"Eu în permanență mă aflu între oameni. Și la spital, și de patru ori în an merg la toți bolnavii acasă, îi văd, îi spovedesc, îi împărtășesc, dacă pot - le ofer ceva, le ofer ceva în dar. Și, puteți să ridicați fișa mea medicală, până în acest moment, nu am contractat și nu am nici un fel de boală. Am fost la Penitenciarul nr.13 vreo patru ani la rând, unde am vizitat deținuții, am stat cu ei, am vorbit, ne-am rugat împreună, am mai făcut niște activități. Și nu am contractat nicio boală. În asta și constă minunăția și puterea lui Dumnezeu. Și dacă omul, în situația aceasta, fuge de Dumnezeu, face greșeala cea mai mare pentru că, cu mâna pe inimă vă spun, în situația dată, numai Dumnezeu ne este salvarea", a notat slujitorul bisericii.

Mai mult, părintele spune că atunci când s-a auzit de povestea despre coronavirus, încă acum două luni, trebuia bătută alarma și de luat măsuri la toate punctele de trecere a frontierei, "dar după ce toți și-au făcut de cap, au făcut ceea ce au vrut, acum au găsit motiv să închidă bisericile în perioada Paștelui".

Sergiu Ivanov îndeamnă tot poporul  - indiferent de ce credință are, că face parte dintr-o sectă, că este ortodox să se roage și să ceară de la Dumnezeu liniștea pământului, vindecarea tuturor și să ne scape Dumnezeu de urgia asta, pentru că "coronavirusul nu se transmite nici de cum prin rugăciune".

Amintim că slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni. O decizie în acest sens a fost luată în data de 13 martie curent de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0