Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce nu este restricționat în Moldova în regimul stării de urgență: Detalii

© Sputnik / Rodion ProcaКишинев, март 2020
Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova anunță cine și cum are voie să activeze în perioada regimului stare de urgență, instituit acum două zile.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Activitatea tuturor întreprinderilor de producere nu este restricționată în perioada regimului stare de urgență instituit în țara noastră pe 17 martie. Despre aceasta informează șeful statului într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre restricțiile din această perioadă.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a anunțat anularea unor restricții din 23 martie: Care sunt acestea - Video

Șeful statului explică că este permisă activitatea comercială bazată pe livrarea produselor online, transportul public și cel interurban, comerțul en-gros, activitatea băncilor. Se permite și alimentația publică prin sistemul catering, dar cu livrare directă consumatorilor. La fel, nu sunt restricționate lucrările de construcție, inclusiv la stația de epurare din Chișinău.

Important! Toate aceste activități sunt permise cu respectarea cu strictețe a normelor sanitare și epidemiologice, recomandate de autorități. De precizat, la decizia administrației activitățile pot avea loc cu asigurarea muncii angajaților de la domiciliu, unde este posibil.

Șeful statului a reiterat că săptămîna aceasta este critică pentru noi pentru a opri valul epidemic. Astfel, se mențin mai multe restricții stabilite, iar dacă va fi necesar se vor lua măsuri suplimentare.

Fluxul de știri
0