Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a anunțat anularea unor restricții din 23 martie: Care sunt acestea - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldov, Ion Chicu, a făcut declarații după ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din 18 martie 2020, anunțând despre anularea unor restricții impuse în contextul stări de urgență.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Începând de luni, 23 martie, va fi reluată activitatea de comerț cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare prin unitățile comerciale specializate. Este vorba de magazinele care prestează doar acest gen de comerț, doar cu articole igienico-sanitare. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința din această seară a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Tot de luni se va relua activitatea de comerț cu amănuntul prin intermediul magazinelor agricole ce comercializează semințe, produse de uz fito-sanitar, furaje și alte materii prime și produse necesare în procesul tehnologic și operațional al producătorilor agricoli. La fel, se va relua activitatea de comerț cu amănuntul prin intermediul magazinelor specializate a pieselor de schimb și a altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităților de transport.

„Sunt servicii care reies din procesul agricol și care sunt absolut necesare, dar sunt prestate cu maximă securizare în unități comerciale separate și specializate”, a declarate premierul. 

Se oferă dreptul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să asigure finanțarea imediată pentru procurarea în regim de urgență a unui număr suplimentar de mănuși și măști medicinale. Premierul a mai anunțat că se întreprind măsurile necesare pentru ca cetățenii din partea stîngă a Nistrului să primească asistența și suportul necesar. 

Fluxul de știri
0