Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se fac excepții: Ce fel de zboruri sunt operate pe Aeroportul Internațional Chișinău

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Deși din data de 17 martie toate zborurule din și spre Republica Moldova sunt interize, anumite avioane continuă să aterizeze și să decoleze de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Aplicația Flight Radar arată că pe Aeroportul Internațional Chișinău astăzi aterizează cel puțin două avioane. În primul caz este vorba despre cursa Moscova-Chișinău. Aterizarea este planificată pentru ora 11:50, iar la ora 12:00 aterizează o aeronavă de la Milano. 

© Photo : Captură ecran: flightradar24.comUnele avioane aterizează la Chișinău
Se fac excepții: Ce fel de zboruri sunt operate pe Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Unele avioane aterizează la Chișinău

Ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica, are telefonul deconectat, așa că nu a putut fi contactată pentru precizări cu privire la avioanele ce aterizează în Moldova.

Acum câteva zile însă Guvernul a organizat două curse charter pentru a aduce acasă două grupuri de cetățeni ai Republicii Moldova blocați în Spania și la hotarul dintre Austria și Ungaria.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Autocare cu moldoveni, blocate la frontiera dintre Austria și Ungaria

Primul grup din 79 de oameni a fost adus în data de 15 martie, din orașul Santander, Spania. Este cazul echipei Teatrului Național de Operă și Balet, directorul căruia a apelat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În al doilea caz au fost transportați la Chișinău 78 de persoane din Viena, Austria. Este cazul pasagerilor a două autobuze pornite din Italia spre Republica Moldova, în perioada în care autoritățile mai multor state membre ale Uniunii Europene au redus comunicarea aeriană și terestră cu Italia.

Astfel, s-ar putea ca și în aceste cazuri să fie vorba despre curse charter. 

Ieri, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prim-ministrul Ion Chicu a declarat că din Moldova vor fi evacuați cu avioane voluntarii Corpului Păcii și alți cetățeni americani. 

Ambasada SUA le-a mulțumit în context autorităților Republicii Moldova pentru colaborarea și asistența oferite pe parcursul acestui proces.

În rest, cerul deasupra Republicii Moldova este complet liber. 

Tot ieri, Comisia Extraordinară Sănătate Publică a decis să autorizeze tranzitarea teritoriului Republicii Moldova direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești - Galați și Giurgiulești – Reni a cetățenilor străini care se întorc în țara de origine sau de reședință, a membrilor misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare, ai organizațiilor și misiunilor internaționale acreditate în țara de destinație, precum și a membrilor de familie ai acestora.

Tranzitarea va fi autorizată de angajații Poliției de Frontieră doar după obținerea confirmării din partea autorității locale de frontieră a statului vecin privind acceptarea persoanelor nominalizate pe teritoriul statului său.

Poliția de Frontieră va asigura însoțirea mijloacelor de transport ale persoanelor în tranzit de la punctul de intrare până la punctul de ieșire.

Fluxul de știri
0