Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu: Avantajul participării la misiunea KFOR din Kosovo - Foto

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo
Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Cel de-al 12-lea contingent de militari moldoveni a fost detașat în Kosovo. La eveniment a participat și premierul Ion Chicu. Militarii moldoveni vor executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Cel de-al XII-lea contingent al Armatei Naţionale în misiunea KFOR din Kosovo a fost detașat luni, 9 decembrie. Ceremonia specială a avut loc în curtea Ministerului Apărării, iar la eveniment a participat și premierul Ion Chicu, alături de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

Misiunea celor 40 de militari detașați astăzi va dura şase luni. Cei 33 de infanterişti şi şapte genişti moldoveni vor face parte din Comandamentul Regional Vest (Regional Command-West). Ei vor fi dislocaţi în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo.

„Acești militari sunt mândria noastră, le purtăm respectul și le admirăm curajul. Avem datoria de a le crea condiții optime de pregătire și vom depune toate eforturile în acest sens”, a spus prim-ministrul Ion Chicu.

Militari moldoveni în acțiune - Sputnik Moldova
Politică
Ce le-a promis Victor Gaiciuc militarilor din subdiviziunile pe care le-a vizitat

Prin intermediul acestor militari, a menționat premierul, „Republica Moldova contribuie la securitatea regională și internațională, demonstrând că țara noastră dispune de ofițeri profesioniști, a căror pregătire a fost testată în operațiuni”.

Decizia de detaşare a militarilor Armatei Naţionale în misiunea KFOR, condusă de NATO, a fost aprobată de Parlament pe 1 noiembrie 2013. Primul contingent a fost detaşat pe 8 martie 2014. Fiecare dintre cele 11 contingente detașate până acum a fost constituit din aproximativ 40 de militari.

Fluxul de știri
0