Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au sfidat recomandările: Și mai mulți cetățeni moldoveni sunt blocați în țările UE

© REUTERS / Gleb GaranichАвтобусы с эвакуированными из Китая гражданами украины и других стран в аэропорту Харькова
Автобусы с эвакуированными из Китая гражданами украины и других стран в аэропорту Харькова - Sputnik Moldova
Abonare
În pofida faptului că au fost rugați să nu se pornească la drum pe timp de pandemie, mai mulți cetățeni moldoveni de peste hotare au sfidat recomadările și au încercat să ajungă acasă.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat după ședința de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică că sunt și mai multe cazuri extraordinare ci vezează cetățenii noștri de peste hotare. 

”Constatăm că mulți cetățeni ai țării noastre nu au urmat recomandările noastre și a țărilor care se află de anu se porni la drum, pentru că toate frontierele în interiorul Uniunii Europene, dar și cele externe deja sunt blocate. Sunt, din păcate, grupuri de cetățeni prinși pe la hotarele dintre aceste țări”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a precizat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene le acordă tot suportul necesar, dar situația este excepțională și soluționarea ar putea dura. 

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Ce este permis și ce rămâne interzis: Lista integrală a măsurilor anunțate aseară de Chicu

Anterior, șeful Guvernului a declarat că două autocare pline cu moldoveni au fost blocate la frontiera dintre Austria și Ungaria. Autobuzele s-au pornit din Trento, Italia, chiar pe data de 13 martie, atunci când situația era deja critică, erau închise hotarele și era previzibil acest scenariu.

Ion Chicu a precizat că autoritățile de la Chișinău s-au implicat și vor organiza o cursă charter pentru a ajuta moldovenii să revină în țară, iar suma cheltuielilor, care este mare, va fi achitată de compania de transport, care a sfidat recomandările Guvernului. 

Fluxul de știri
0