Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS anunță primele testări ale vaccinului împotriva COVID-19

© REUTERS / Olivia AclandИсследования вируса
Исследования вируса - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății anunță demararea primelor testări ale vaccinului împotriva COVID-19.

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a confirmat demararea primele testări ale vaccinului împotriva coronavirusului COVID-19, în timp ce mai multe state ale lumii duc o luptă împotriva ascensiunii pandemiei.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a anunțat anularea unor restricții din 23 martie: Care sunt acestea - Video
În cadrul unui briefing organizat miercuri, președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pentru testări s-a făcut comanda doar „peste 60 de zile după răspândirea particulelor genetice ale coronavirusului”.

Tedros a adus aprecieri “realizărilor incredibile” ale cercetătorilor din întreaga lume “care s-au reunit pentru evaluarea sistemică a terapiilor experimentale”.

Acesta a mai adăugat că “multiplele experimente cu diverse metode” nu confirmă clar și cert că unul din tratamente poate salva vieți. OMS și partenerii săi, prin urmare, desfășoară un studiu de amploare care include mai multe țări pentru a compara câteva tratamente netestate.

Studiul va purta denumirea de “Testările de Solidaritate” pentru a reflecta natura lui unificatoare.

“Testările de solidaritate prevăd proceduri simplificate de includere a fiecărui spital care a fost însărcinat să participe”, a declarat Tedros, adăugând că printre aceste țări se află Argentina, Bahrain, Canada, Franța, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveția și Thailanda.

Fondul de Răspuns Solidar a acumulat peste 43 de milioane de dolari din donațiile a peste 173 de mii de persoane fizice și organizații. Tedros a adus mulțumiri FIFA, în particular, pentru donarea a 10 milioane de dolari fondului.

El a subliniat că această criză a COVID-19 reprezintă “o oportunitate fără precedent de a ne uni împotriva unui dușman comun”.

Fluxul de știri
0