Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din culisele acordului de guvernare -Cum vor împârți PD și PSRM puterea după prezidențiale

© Sputnik / OsmatescoIon Leucă
Ion Leucă - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Ion Leucă a declarat pentru Sputnik că democrații sunt în drept să propună propriul candidat pentru alegerile prezidențiale, iar dacă candidatul democrat va avea un scor electoral bun, chiar dacă nu va câștiga, PDM s-au putea alege cu noi funcții în stat.
Din-culisele-acordului-de-guvernare--Cum-vor-imparti-PD-si-PSRM-puterea-dupa-prezidentiale

Ion Leucă a vorbit despre strategia partidului și a spus că în ajunul alegerilor prezidențiale democrații vor face totalurile de activitate a coaliției de guvernare și vor decide dacă vor propune sau nu un candidat pentru prezidențiale. Deputatul declară că democrații nu-și vor ataca partenerii de coaliție, campania prezidențială va fi una corectă, iar după alegeri PDM își va asuma și mai mult actul de guvernare pentru continuarea proiectelor începute.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Eroarea lui Andrian Candu sau cui îi servește constituirea unui partid Pro Moldova
„În ajunul scrutinului, va fi momentul oportun ca să trasăm niște concluzii de activitate a noii coaliții de guvernare, pentru a vedea care este nivelul de încredere a cetățenilor. S-a vorbit despre crearea acestei coaliții din considerentul de a susține sau nu un candidat la prezidențiale. Nu este adevărat, în acord nu există asta. Noi considerăm că orice lider de partid are dreptul să candideze, iar dacă unul din candidați va învinge la prezidențiale, celuilalt partener de coaliție îi va reveni o funcție importantă în stat”, a spus Ion Leucă.

Democratul a mai spus că forurile de conducere a partidului și organizațiile teritoriale vor decide dacă partidul va avea sau nu un candidat  pentru funcția de șef al statului.

„Consider că fiecare partid serios nu va rata oportunitatea de a-și testa electoratul într-un scrutin prezidențial. Important este să nu ne atacam reciproc și să avem o campanie decentă, iar după alegerile din toamnă, PDM își va asuma și mai mult actul de guvernare”, a punctat deputatul Ion Leucă.

Acordul semnat între democrați și socialiști prevede că după alegerile prezidențiale din toamna anului 2020 Partidului Democrat îi va reveni una din funcțiile principale în stat: fie cea de prim-ministru, fie cea de președinte al Parlamentului.

Fluxul de știri
0