Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Solidarizare pe timp de pandemie: Moldovenii sunt săritori la nevoie

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii s-au solidarizat în aceste momente de grea încercare pentru țara noastră. A fost deschis un cont pentru donații, restaurantele livrează mâncare medicilor, taximetriștii oferă gratis servicii pentru angajații instituțiilor medicale.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Oamenii s-au solidarizat și au ajutat cu ce au putut persoanele care se află în prima linie în combaterea îmbolnăvirii cu COVID-19.

Pe rețelele de socializare a pornit o adevărată campanie în sprijinul celor care nu pot să stea acasă și care lucrează pentru noi. Cei care au grupuri mari de oameni pe Instagram și Facebook au făcut un apel către toți administratorii de restaurante pentru a le livra medicilor mese calde. 

Și foarte mulți administratorii de restaurante s-au solidarizat și au răspuns la acest apel. 

La fel, a fost deschis un cont unde oamenii pot dona bani pentru toți cei care muncesc în această perioadă de grea încercare pentru țara noastră. 

Și echipele de Asistență de Medicină Urgentă au primit o donație voluntară din partea platformei de suport "Împreună pentru voi!".

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Societate
Previzuni sumbre: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani

De astăzi, echipele AMU din toată țara vor beneficia de produse alimentare și obiecte sanitare împărțite de platforma de suport "Împreună pentru voi!", care susține eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19. Donația în valoare de peste 30 mii lei destinată echipelor de asistență medicală urgentă a fost oferită de cei de la caritate.md și trei activiști civici.

În țara noastră este în vigoare codul roșu de pericol de îmbolnăvire cu coronavirus. Potrivit ultimelor informații, până la această oră avem 36 de cazuri confirmate de contaminare cu COVID-19. În șase cazuri este vorba de tineri de până la 29 de ani. În Moldova sunt deschise doar magazinele alimentare și farmaciile. Zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost sistate, iar instituțiile de învățământ - închise. 

Fluxul de știri
0