Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Previzuni sumbre: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaВ Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом
В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia de coronavirus ar putea dura mai bine de doi ani, afirmă președintele Institutului german “Robert Koch”

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Pandemia de coronavirus COVID-19 ar putea dura doi ani, virusul se va răspândi în valuri, a declarat președintele Institutului “Robert Koch”, Lothar Wheeler.

Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Molima va rămâne cu noi pentru totdeauna: Ce știm despere viitorul coronavirusului

Potrivit acestuia, riscul a fost reevaluat în urma creşterii numărului cazurilor de contaminare şi a avertizărilor primite din partea instituţiilor de sănătate publică şi a spitalelor. Într-un final, aproximativ între 60% și 70% din populaţia lumii se va infectată, se va trata şi va dobândi imunitate, consideră Robert Koch.

"Pandemia se dezvoltă în valuri. Asta o știm, este așa. Cât de rapide sunt aceste valuri? Când această pandemie va infecta până la 60-70 la sută din populația planetei? Acest lucru ar putea dura ani. Presupunerea noastă est că va dura doi ani", a declarat acesta marți la conferința de presă.

El a mai adăugat că în același timp apariția unui vaccin sau oricărei alte “intervenții” în evoluția pandemiei ar fi utile.

“Cu cât mai devreme va apărea vaccinul, cu atât mai devreme vom putea reduce această pandemie. Însă chiar și atunci când va exista vaccinul, nu va însemna că toți vor fi vaccinați, depinde de cantitatea vaccinului”, a adăugat el.

Fluxul de știri
0