Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul primarului Capitalei după ce COVID-19 a făcut prima victimă

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu un nou mesaj pentru locuitorii municipiului Chișinău, după ce în țară a fost înregistrat primul caz de deces cauzat de coronavirus.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Primarul Capitalei a venit cu un nou mesaj către locuitorii din municipiu, dar și către toți cetățenii Moldovei, după ce COVID-19 a făcut prima victimă.

”Primul deces provocat de COVID-19. Este o primă pierdere și, cu regret, constat că unii oameni încă nu conștientizează pericolul acestei pandemii. UN ROL IMPORTANT ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE DE CRIZĂ ESTE INFORMAREA CORECTĂ”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul a reiterat ca trebuie să fie respectată distanța socială de cel puțin 1m, în cazul în care oamenii se află în locuri publice, în transport, sau încăperi. Cetățenii să nu iasă din casă decât în caz de urgență.

”Primăria municipiului Chișinău întreprinde toate măsurile de evitare a răspândirii virusului, dar mizăm și pe suportul fiecăruia”, a subliniat Ceban.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Medic, despre Bălceana, satul din care este moarta de coronavirus: Mulți oameni infestați
În urma declarării Stării de urgență de către Parlamentul Republicii Moldova, la această etapă rămân în vigoare deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Alte restricții nu sunt.
Iată care sunt cele mai importante:

Se sistează până la 01.04.2020
- Activitatea de comerț a unităților comerciale cu amănuntul, cu excepția, unităților de comercializare a produselor alimentare, a produselor farmaceutice și a produselor petroliere;

- Activitatea piețelor comerciale de orice profil;

- Activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale;

- Activitatea unităților de alimentație publică, în localurile și în spațiile amenajate/autorizate ale acestora.

NU ESTE RESTRICȚIONATĂ activitatea tuturor întreprinderilor de producere, dar va avea loc cu respectarea normelor sanitare recomandate de autorități. La decizia administrației poate avea loc cu asigurarea muncii angajaților de la domiciliu, acolo unde e posibil.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Primul deces în Moldova din cauza Coronavirusului
Se permite activitatea comercială bazată pe livrarea produselor online, transportul public si cel interurban, comerțul en-gros, activitatea băncilor, alimentația publică prin sistemul catering (livrare directă consumatorilor), lucrările de construcție, inclusiv la stația de epurare Chișinău, etc, cu respectarea strictă a normelor sanitare și epidemiologice.

Transportul public din Chișinău continuă să funcționeze la capacitate maximă pentru ca cetățenii care sunt nevoiți să iasă din casă să nu se îmbulzească și să păstreze distanța socială de cel puțin un metru.

Dacă vor fi schimbări, vă vom anunța, precizează autoritățile.

Nu fiți indiferenți și țineți cont de recomandările specialiștilor și autorităților.

Fluxul de știri
0