Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important al Poliției de Frontieră: Mai multe servicii au fost suspendate - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova informează despre sistarea unor servicii pentru cetățenii care intenționează să treacă frontiera.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Persoanele care nu sunt sigure dacă pot sau nu părăsi Republica Moldova și vor cere informația de la Poliția de Frontieră trebuie să știe că mai multe servicii au fost sistate.

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Banca Națională a Moldovei: Anunț important pentru cei care au credite contractate

Instituția informează că au fost sistate serviciile privind eliberarea extraselor din baza de date a IGPF cu privire la traversarea frontierei de stat, precum și a informației cu privire la existența/inexistența consemnului la trecerea frontierei, au fost sistate.

Ce înseamnă asta?

Ofițerul de presă al IGPF, Raisa Novițchi a comunicat pentru Sputnik Moldova că informația cu privire la consemnul la trecerea frontierei se referă la posibilitatea sau interdicția persoanelor de a părăsi țara. 

Potrivit acesteia, la categoria persoanelor care pot avea interdicție de a părăsi țara sunt cetățenii care au datorii la stat. Pot primi o astfel de interdicție și foștii soți care nu-și îndeplinesc obligațiunile exprimate prin lege, iar fostele soții obțin prin judecată interzicerea de către aceștia a părăsirii țării până nu achită.

Decizia privind sistarea acordării acestor servicii a fost luată de Poliția de Frontieră în contextul diminuării riscului de răspândire a virusului COVID-19. La fel, au fost sistate audiențele în toate sediile subdiviziunilor de frontieră teritoriale, inclusiv din cadrul sediului central al IGPF, dar și s-a impus restricție de aflare a persoanelor terțe în spațiul acestora. Toate informațiile privind regulile de traversare a frontierei de stat, cât și restricțiile impuse de către Republica Moldova la trecerea hotarului pot fi aflate prin apel la Linia Verde 022 259-717 sau de pe pagina web a instituției www.border.gov.md.

Fluxul de știri
0