Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Comerțul cu amănuntul ar putea fi permis după 20 martie - detalii

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaIgor Dodon
Igor Dodon  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Moldovei, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că după data de 20 martie ar putea fi permis comerțul cu amănuntul.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că dacă până vineri se va constata o diminuare a cazurilor de contaminare cu COVID-19, activitatea unităților de comerț cu amănuntul ar putea fi reluată. 

”Dacă până vineri constatăm o diminuare a numărului de cazuri înregistrate, vom examina posibilitatea revederii unor decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. În special, în privința activității unităților de comerț cu amănuntul”, a precizat Igor Dodon. 

Șeful statului a subliniat că epidemia de coronavirus va afecta economia mondială, dar și pe cea a Republicii Moldova. 

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Medic, despre Bălceana, satul din care este moarta de coronavirus: Mulți oameni infestați

”Epidemia de coronavirus va afecta economia mondială și, implicit, pe cea națională a Republicii Moldova. Va fi impact negativ asupra agenților economici și bugetului public”, a scris el pe Facebook.

Totodată, el a precizat că statul va acorda suport economiei prin măsuri fiscale și stimulatorii.

”Vor fi relaxate politicile de creditare, vom amâna termenul de plată a impozitului pe venit a persoanelor juridice pe trimestrul I, 2020. Celelalte impozite urmează a fi raportate și achitate în termenii prevăzuți de legislație. Totodată, termenul de raportare și plata impozitului pe venit a persoanelor juridice pentru perioada 2019 nu va fi revăzut”, a precizat Igor Dodon. 

În țara noastră este în vigoare codul roșu de pericol de îmbolnăvire cu coronavirus. Parlamentul a decretat stare de urgență. Potrivit ultimelor informații, până la această oră avem 36 de cazuri confirmate de contaminare cu COVID-19. O persoană diagnosticată cu noul coronavirus a decedat noaptea trecută. Două au fost tratate, potrivit autorităților. În Moldova sunt deschise doar magazinele alimentare și farmaciile. Zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost sistate, iar instituțiile de învățământ - închise. 

Fluxul de știri
0