Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

China ajută Republica Moldova în lupta împotriva coronavirusului: Iată ce asistență oferă

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarului general al Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. China a confirmat că trimite un lot de produse menite să combată răspândirea COVID-19 în Republica Moldova. 

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Societate
Previzuni sumbre: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani

Despre asta a anunțat ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong, în cadrul întrevederii cu sect=retarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Eugeniu Revenco.

Astfel, Moldova va primi din partea autorităților chineze dispozitive și consumabile pentru instituțiile medicale, inclusiv peste o mie de teste diagnostice, 100 de mii de respiratoare de protecție, 500 de termometre cu infraroșu, 1000 de perechi de ochelari medicali și alte produse. 

În China s-a declanșat primul focar de coronavirus în luna decembrie a anului trecut. Peste 81 de mii de oameni s-au îmbolnăvit de COVID, dar epidemia a fost stăpânită datorită măsurilor drastice de protecție a populației. În prezent, în China se înregistrează foarte puține cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus. 

În Moldova, până în prezent au fost confirmate 30 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, iar noaptea trecută a fost înregistrat primul deces din cauza maladiei. A murit o femeie în vârstă de 61 de ani din satul Bălceana, raionul Hâncești, care a revenit recent din Italia. 

Fluxul de știri
0