Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

ANRE suspendă punerea în aplicare a unei decizii – iată despre ce este vorba

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике  - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE suspendă publicarea în Monitorul Oficial și punerea în aplicare a unei hotărâri anterioare. Drept temei al deciziei a servit declararea stării de urgență.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează astăzi despre suspendarea procesului de publicare în Monitorul Oficial și punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr.54/2020 din 28 februarie 2020 privind aprobarea tarifelor fixe şi prețurilor plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de către producătorii care vor obține statutul de producător eligibil în anul 2020.

Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Pericolul COVID-19: Ce restricții sunt în vigoare în Moldova până pe 1 aprilie

Decizia a fost luată în legătură cu constatarea de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, pe 13 martie, a gradului de alertă Cod Roșu la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19 și declararea, pe 17 martie, a stării de urgență de către Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, publicarea și aplicarea respectivelor decizii sunt suspendate „în scopul asigurării unui proces echitabil, transparent și nediscriminatoriu pentru toți potențialii producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile”, potrivit ANRE.

Despre data expedierii la Monitorul Oficial și data intrării în vigoare a Hotărârii sus-menționate ANRE anunță că-i va informa suplimentar și în termeni proximi pe potențialii producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile. Dar acest lucru se va întâmpla după ridicarea stării de urgență, adaugă ANRE.

Agenții economici care au achitat în contul bancar al ANRE garanțiile de participare pot solicita restituirea acestora. Solicitările de restituire a garanțiilor de participare pot fi expediate Agenției prin intermediul poștei electronice (email: anre@anre.md). Alte informații pot fi obținute la linia de informare (apel gratuit la numărul de telefon 0 8001 0008).

Fluxul de știri
0