Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă șase cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus

© REUTERS / AGENCJA GAZETAМедицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус
Медицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
Noi informații au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Astăzi au fost procesate 63 de probe de la 63 de persoane suspecte de infectare cu coronavirus. În urma verificărilor, 6 teste au fost pozitive. Trei cazuri de îmbolnăvire sunt de import și trei - cu transmitere locală. Astfel, numărul persoanelor infectate se ridică la 36. Informația a fost prezentată de șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Cum arată Chișinăul sub Cod Roșu de virus și stare de urgență - Video

Totodată, Nicolae Furtună a anunțat despre un al doilea caz tratat. Persoana a fost supusă testelor repetate, rezultatele cărora sunt negative.

„Din numărul total de 36 de cazuri confirmate, avem o persoană externată cu însănătoșire totală, inclusiv la aspectul de eliminare de virusuri. Astăzi a fost testată repetat una dintre persoanele cu dinamică pozitivă la care a fost identificat rezultat negativ. Mâine-poimâine, această persoană va fi externată”, a declarat Furtună. 

Potrivit șefului ANSP, dintre celelalte cazuri două au evoluție clinică medie spre gravă, trei sunt în stare satisfăcătoare și celelalte cazuri, inclusiv cei doi copii, înregistrează o evoluție clinică medie. Toate persoanele confirmate sunt sub supravegherea medicilor din instituțiile medicale și primesc tratament. 

„Nicio persoană dintre cele confirmate cu noul coronavirus nu se află cu tratament la domiciliu. Intenționat am făcut această precizare, pentru a nu admite zvonurile, bârfele și minciunile”, a adăugat Furtună. 

Игорь Додон и Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Cum vor circula cetățenii în regiunea transnistreană în contextul stării de urgență

În alte 96 de cazuri suspecte de contaminare cu COVID-19 vor fi prelevate teste, iar rezultatul fa fi prezentat pe parcursul zilei de mâine. 

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că în momentul de față la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt disponibile 160 de paturi, dintre care 75 sunt destinate pentru persoanele suspecte sau confirmate cu COVID-19. De asemenea, ministrul spune că a fost activizat spitalul clinic al Ministerului Sănătății, unde sunt internate persoanele cu forme ușoare sau suspecte la COVID-19. Ministrul a dat asigurări că toate instituțiile strategice desemnate, pe lângă faptul că au un număr suficient de specialiști, sunt dotate cu echipament de protecție individualizat, aplicat conform protocoalelor, în funcție de regimul de lucru al fiecărui specialist. 

Fluxul de știri
0