Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirus: Estimări sumbre - numărul morților în Franța ar putea ajunge până la 500.000

© AFP 2024 / LUDOVIC MARINOamenii se plimbă lângă Turnul Eiffel
Oamenii se plimbă lângă Turnul Eiffel - Sputnik Moldova
Abonare
Conform celui mai sumbru scenariu elaborat de cercetătorii care consiliază Palatul Élysée, epidemia de Covid-19 ar putea ucide până la 500 de mii de oameni în Franța.

BUCUREŞTI, 17 mart – Sputnik, Doina Crainic. 408.000 de morți: acesta a fost bilanţul morților în cazul gripei spaniole care a făcut ravagii în Franța în 1918-1919. Ar putea pandemia de Covid-19 să provoace pierderi umane similare în Franța? Consiliul științific desemnat de Palatul Elysée nu exclude total o astfel de posibilitate, relatează Le Monde, potrivit Sputnik France.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Instituirea stării de urgență în Republica Moldova: Anunțul făcut de Chicu - Video

Cotidianul a aflat modelele confidențiale elaborate de acest grup de șase experți. Conform celui mai grav scenariu, epidemia de coronavirus ar putea provoca între 300.000 și 500.000 de decese în Franța, în absența măsurilor de prevenire sau blocare și în cazul în care transmisibilitatea ar fi cel mai ridicată posibil.

În acest scenariu, ar fi necesare între 30.000 și 100.000 de paturi de terapie intensivă pentru pacienți în vârful epidemiei, a declarat autorul modelelor, Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College London.

Solicitat să reacționeze la aceste cifre, Palatul Élysée a confirmat că modelele de scenarii i-au fost prezentate lui Emmanuel Macron de către consiliu, dar că nu a existat un consens între membrii acestuia.

„Prin urmare, nu putem considera că un studiu furnizat de unul dintre membrii (consiliului) reflectă opinia consiliului științific în ansamblu”, a spus un reprezentant al Palatului Élysée.

În același timp, cotidianul amintește că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus „acum se dublează la fiecare 72 de ore” și că aproximativ 300 de persoane sunt deja internate la terapie intensivă.

„În regiunile unde virusul este cel mai prezent, serviciile de resuscitare se confruntă cu un aflux serios de pacienți de câteva zile și există temeri că nu vor putea face față dacă ritmul de răspândire a epidemiei nu încetinește”, subliniază Le Monde.

© Photo : Primăria Municipiului ChișinăuCOVID - 19
Coronavirus: Estimări sumbre - numărul morților în Franța ar putea ajunge până la 500.000 - Sputnik Moldova
COVID - 19
Fluxul de știri
0