Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Instituirea stării de urgență în Republica Moldova: Anunțul făcut de Chicu - Video

Abonare
Premierul Chicu oferă detalii despre probabilitatea instituirii stării de urgență în Republica Moldova în legătură cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că astăzi, în cadrul Comisiei Situații Excepționale, va fi discutată instituirea stării de urgență în Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus.

”Am decis să convoc astăzi Ședința Comisiei Situații Excepționale la 16:30. Vom examina în cadrul acestei Comisii oportunitatea aprobării în Guvern și solicitării către Parlament a instituirii stării de urgență. Din cele ce discutăm, deja se crează condițiile pentru a anunța această stare de urgență care va permite Guvernului și autorităților statului să mobilizeze mai multe resurse. Să poate acționa la o capacitate mai mare pe toate ariile de combatere a acestei epidemii. Inclusiv la aprovizionarea cu produse alimentare, gestionarea, dacă va fi necesar, a entităților comerciale. Dacă în cadrul ședinței se va decide instituirea stării de urgență, voi convoca de urgență ședința Guvernului și ne vom adresa Parlamentului”, a declarat Chicu după ședința de dimineață a conducerii de vârf.

Totodată, premierul a subliniat că Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a veni în sprijinul businessului. Situația este excepțională. Astăzi o să avem discuții cu băncile comerciale pentru a amâna ratele la creditele ipotecare.

Tot în această dimineață, Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că dintre cele 23 de cazuri, 13 sunt cu statut de import și 10 cu transmitere locală.

Fluxul de știri
0