Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasada Rusă oferă detalii pentru cetățenii ruși care doresc să părăsească Moldova

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
În prezent, Ambasada Rusiei în Moldova ia toate măsurile posibile care vizează organizarea întoarcerii rapide a cetățenilor ruși în Federația Rusă.

CIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Ambasada Rusiei la Chișinău a oferit mai multe detalii pentru cetățenii ruși care doresc să părăsească teritoriul Republicii Moldova din cauza epidemiei cu coronavirus.

”În legătură cu măsurile luate de autoritățile competente din Moldova, din 17 martie a acestui an traficul aerian prin Aeroportul Internațional Chișinău este suspendat, indiferent de direcția (intrarea / ieșirea) din țară (Decizia nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătatea Publică). Informăm că aceste măsuri sunt temporare (până la 00:00, 1 aprilie 2020) și sunt unele necesare, menite să împiedice răspândirea infectării cu noului tip de coronovirus COVID-19", precizează misiunea diplomatică.

Ambasada a mai subliniat că pentru a clarifica situația despre reluarea zborurilor (returnarea biletelor) spre Federația Rusă, poate fi contactată reprezentanții companiei aeriene ale căror bilete au fost achiziționate.

”De asemenea, informăm că de la ora 00:00, pe 17 martie, Moldova suspendă transportul feroviar de pasageri și închide un punct de control la frontiera cu Ucraina și România (de la ora 20:00) pentru intrarea străinilor care nu au permis de ședere în țară”, notează ambasada.

Instituția le recomandată tuturor să urmărească informațiile de pe site-urile oficiale ale organelor de stat din Moldova:

http://presedinte.md/rus/https://gov.md/ruhttps://ansp.md/index.php/ materiale-informative-covid -19/, dar și pe pagina de Facebook a ambasadei Rusiei la Chișinău.

Telefoane utile:

  • reprezentantul companiei "Aeroflot": +37361099300;
  • telefonul de urgență al secției Consulare: +37368639386.

"În prezent, ambasada ia toate măsurile posibile menite să organizeze întoarcerea rapidă a cetățenilor ruși în patrie. Vă rugăm să completați chestionarul (pe site) și să îl trimiteți pe adresa de e-mail a departamentului consular al Ambasadei: consrus@mtc.md. Informații actualizate vor fi postat pe site-ul nostru web", subliniază misiunea diplomatică.

Coronavirusul în Moldova

Starea pieții - Sputnik Moldova
Efectul coronavirus: Recesiunea lovește Uniunea Europeană

În prezent sunt confirmate 29 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Pe 7 martie, o femeie care s-a întors din Milano la Chișinău a fost prima depistată cu COVID-19. După apariția mai multor cazuri, autoritățile au anunțat pe 8 martie „cod portocaliu” de pericol din cauza riscului de infectare cu noul tip de coronavirus. Aceasta înseamnă că există o amenințare reală pentru sănătatea publică. Vineri, 13 martie, a fost introdus deja cod roșu de pericol epidemic. Marți, 17 martie, Parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Acțiunile Rusiei

Moscova va întreprinde toate acțiunile necesare pentru evacuarea cetățenilor ruși aflați peste hotare. O declarație în acest sens a fost făcută marți de către veceministrul rus de Externe Aleksandr Grușko.

"Evident, acest lucru îl avem în vedere, este o problemă acum. Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura evacuarea", a subliniat viceministrul.

Potrivit acestuia, în prezent urmează a fi stabilit numărul exact de cetățeni ruși din fiecare țară afectată de coronavirus.

Fluxul de știri
0