Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova are un nou vicepremier pentru reintegrare: Vezi cine este

© Sputnik / Miroslav RotariCristina Lesnic Кристина Лесник
Cristina Lesnic Кристина Лесник  - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul de Reintegrare al Republicii Moldova are un nou-vechi șef. Asta după ce în urma negocierilor dintre PDM și PSRM, socialiștii au cedat această funcție.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Cristina Lesnic a revenit la funcția de șef al Biroului de Reintegrare. Aceasta a fost învestită în funcție, împreună cu alți noi miniști în actualul Guvern.

Pavel Filip, în dialog cu Donald Tusk - Sputnik Moldova
Politică
Remanieri guvernamentale după semnarea Acordul de guvernare PSRM-PDM: 5 noi miniștri

Datele biografice ale Cristinei Lesnic arată că aceasta s-a născut pe 28 martie 1982, în oraşul Chişinău. În anul 2004 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Drept, iar în 2005 a devenit magistru în drept. La capitolul studii, vicepremierul pentru Reintegrare deține și doctoratul în drept internațional. A făcut un stagiu profesional la Şcoala Naţională de Administrare de pe lângă prim-ministrul Republicii Franceze, Paris.

Din 2004 până în ianuarie 2018, Lesnic a ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A activat în domeniile relaţiilor internaţionale, integrării europene, analizei și evaluării politicilor.

Cristina Lesnic a deținut funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare și în guvernul lui Pavel Filip. A plecat din această funcție odată cu demiterea Guvernului Filip de coaliția creată dintre socialiști și Blocul ACUM.

Fluxul de știri
0