Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Remanieri guvernamentale după semnarea Acordul de guvernare PSRM-PDM: 5 noi miniștri

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolPavel Filip, în dialog cu Donald Tusk
Pavel Filip, în dialog cu Donald Tusk - Sputnik Moldova
Abonare
După semnarea acordului "privind crearea platformei politice pentru susținerea guvernului", liderul democraților, Pavel Filip, a anunțat că PDM îi propune premierului și șefului statului 5 candidaturi pentru funcțiile de ministru.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a declarat că semnarea acestui acord este un moment important pentru formațiunea sa, dar și pentru Republica Moldova, mai ales că are loc într-o perioadă de pandemie a coronavirusului.

"Noi am considerat că acum Republica Moldova are nevoie de partidul Democrat. Am spus nu o singură dată că avem mulți oameni buni, profesioniști, experimentați, care au activat în echipe guvernamentale și au demonstrat prin acțiuni concrete potențialul și capacitățile lor", a spus liderul democrat.

El a anunțat că chiar astăzi PDM va propune premierului Ion Chicu și șefului statului Igor Dodon cinci candidaturi "care să preia niște portofolii importante din guvern".

Aceștia sunt:  

  • Cristina Lisnic, care va fi propusă la funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare Țării;
  • Alexandru Pânzari, care va fi propus la funcția de ministru al Apărăii;  
  • Igor Șarov – la funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării;
  • Oleg Țulea – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene;
  • Sergiu Răilean - ministru al Economiei și Infrastructurii.  
Fluxul de știri
0