Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Platformă menită să sprijine mediul de afaceri din Moldova – detalii

© Sputnik / OsmatescoSergiu Harea
Sergiu Harea - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul răspândirii epidemiei de coronavirus autoritățile publice centrale și mediul de afaceri trebuie să găsească soluții astfel încât să minimalizeze pierderile din bugetul public național, cât și cel ale agenților economici.
Platformă menită să sprijine mediul de afaceri din Moldova – detalii

De astăzi nu vor mai activa alte puncte de comercializare decât farmaciile, magazinele alimentare și stațiile de alimentare cu combustibil. Toate restaurantele și barurile vor fi închise, iar comercializarea în piețe va fi interzisă. Restricțiile vor fi în vigoare până în data de 31 martie. În această situație excepțională oamenii de afaceri din Moldova sunt îngrijorați de efectele economice care vor avea loc și spun că se confruntă cu o serie de probleme.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova președintele Camerei de Comerț și Industrie din Moldova, Sergiu Harea, a declarat că în aceste condiții, autoritățile publice centrale și mediul de afaceri trebuie să găsească soluții astfel încât să minimalizeze pierderile din bugetul public național, cât și cel al agenților economici.

"La prima etapă trebuie să vorbim despre venituri ratate de către companii, iar dacă situația va dura mai mult de două săptămâni, atunci vom putea vorbi despre pierderi. Totuși oamenii de afaceri încearcă să găsească soluții. De exemplu, restaurantele fac livrări la domiciliu", a subliniat el.

În acest sens, Sergiu Harea spune că este necesară crearea unei platforme comune unde vor fi prezentate acțiunile concrete ce trebuie întreprinse în viitorul apropiat pentru a sprijini mediul de afaceri din Moldova.

"Comunicăm cu colegii de la Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor, iar miercuri la ședința Guvernului, vom veni cu propunerea de creare a acestei platforme. Companiile sunt cu adevărat îngrijorare, de aceea sunt necesare unele strategii", a punctat Sergiu Harea.

De menționat că în data de 16 martie, în cadrul briefingului de dimineață, premierul Ion Chicu a subliniat că Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a veni în sprijinul businessului, pentru că ”acum este momentul când cu toții trebuie să fim împreună cu statul, pentru că problemele sunt comune”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0