Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 30

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat noi informații după ședința Centrul Unic de Comandă.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a crescut până la 30. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Din numărul total de 46 de teste prelevate astăzi, rezultatul a fost negativ pentru 45 și doar un caz de contaminare cu COVID-19. Potrivit informațiilor, este vorba de un caz de import din Italia.

Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Societate
Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în Republica Moldova

Dumbrăveanu a anunțat de asemenea că femeia de 60 de ani, internată pe data de 8 martie, a fost externată după ce i s-au făcut două teste repetate. Mai mult, alte două persoane vor fi supuse testelor pentru a confirma tratarea acestora de COVID-19. Totodată, 40 de cazuri suspecte rămân a fi examinate de autorități. 

Referitor la persoana adusă de SMURD România și preluată de SMURD Moldova la Cahul, aceasta nu este infectată cu coronavirus. Mai mult, persoana a recunoscut că a recurs la minciună pentru a putea ajunge pe teritoriul Republicii Moldova.

„Persoana a recunoscut că s-a certat cu un transportator pe teritoriul României. A fost rugată să părăsească unitatea de transport. Astfel, a recurs la această farsă, invocând că este infectat cu COVID-19, pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Persoana a fost preluată de oamenii legii și îi vor fi aplicate sancțiunile în conformitate cu legislația în vigoare. În context, ministrul Sănătății cere insistent cetățenilor să se abțină de la minciuni și să dea dovadă de maximă responsabilitate și maturitate.  

Ce ține despre instituirea stării de urgență pentru 60 de zile, președintele țării, Igor Dodon, spune că asta nu înseamnă neapărat că regimul respectiv va dura două luni.

„Nimeni nu are de gând să țină situația suspendată 60 de zile. Decizia a fost luată pentru a ne da posibilitatea de a interveni atunci când va fi cazul”, a declarat șeful statului. 

Dodon dă asigurări că statul este pregătit să facă față și vine cu rugămintea ca fiecare să respecte recomandările autorităților. 

Amintim, Parlamentul a adoptat hotărârea privind decretarea stării de urgență în Republica Moldova pe un termen de 60 de zile. Ion Chicu a explicat că, la necesitate, ar putea fi sistată circulația transportului public urban și interurban. Premierul a recunoscut că va fi afectat și statul, și business-ul, că vor exista pierderi materiale, dar prioritate are viața și sănătatea oamenilor. Oficialul a explicat că ar putea fi reeșalonate și plățile comunale, iar în unele cazuri chiar ar putea fi diminuate tarifele.

Fluxul de știri
0