Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Decis: Campionatul European de Fotbal din 2020 se amână pentru 2021

© Sputnik / Miroslav RotariМатч между сборными Молдовы и Исландии по футболу
Матч между сборными Молдовы и Исландии по футболу - Sputnik Moldova
Abonare
UEFA a decis să amâne Campionatul European de Fotbal 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce echipele sportive se confruntă cu o criză în continuă creștere.

CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Vestea a fost anunțată inițial de Asociația Norvegiană de Fotbal, care a confirmat că turneul, programat să aibă loc între 12 iunie și 12 iulie, cu meciuri jucate în 12 orașe gazdă din toată Europa, a fost amânat pentru 2021, când turneul este programat să se desfășoare între 11 iunie și 11 iulie, arată RT. 
Asociația Norvegiană de Fotbal a scris pe twitter: ”UEFA a decis că Euro trebuie amânat până în 2021. Se va desfășura între 11 iunie și 11 iulie anul viitor”.

Decizia UEFA a venit după o videoconferință de urgență cu implicarea reprezentanților ligilor, cluburilor și jucătorilor din Europa, care au discutat și dezbătut cea mai bună cale de rezolvare pentru binele acestui sport pe continent.

În cele din urmă, s-a decis că este în interesul sportului să se impună o amânare a turneului din această vară pentru a ajuta ligile locale din toată Europa să își încheie sezoanele și să evite ramificațiile financiare care ar putea duce la cheltuieli de mai multe miliarde de dolari în toată regiunea.

Vestea a venit ca o ușurare pentru gazdele ligilor europene de fotbal, cu asociațiile naționale de fotbal cerând conducerii fotbalului european să ia o decizie în interesul sportului și a integrității competițiilor ligilor respective.​

Матч Сперанца - Нефтчи  - Sputnik Moldova
Sport
Iată care va fi soarta meciurilor de fotbal ale echipei naționale cu Andorra și Rusia
Una dintre organizațiile care au cerut o amânare a fost Federația Italiană de Fotbal, al cărei președinte, Gabriele Gravina, a spus la începutul săptămânii: ”Vom propune UEFA o amânare a Campionatului European. Vom încerca să ajungem la capătul acestui campionat deoarece este mai corect și mai echitabil după investițiile și sacrificiile cluburilor noastre”.

Federația Română de Fotbal era așteptată de asemenea să facă un apel puternic pentru amânarea turneului, organizația declarând: ”Protejarea familiilor din fotbal și participarea activă la măsurile recomandate de guvernul României și de autoritățile internaționale pentru protejarea sănătății publice sunt prioritățile principale ale FRF în acest moment”.

Fotbalul din toată lumea a ajuns într-un impas din cauza pandemiei globale cu COVID-19, din cauză că sezonul de fotbal este blocat de îndemnurile la distanțare socială și autoizolare, ca și de interdicțiile cu privire la reuniunile de masă venite de la guverne din întreaga lume.
Această situație a plasat viitorul Campionatului European din această vară sub semnul întrebării și i-a făcut pe acționarii majori din fotbalul european să se adune într-o conferință video de urgență ca să găsească o soluție pentru a reduce impactul asupra ligilor naționale și a cluburilor acestora.

Fluxul de știri
0