Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primele sancțiuni în contextul epidemiei de coronavirus: Cine și cum a fost pedepsit

© AFP 2024 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDSCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova anunță despre primele sancțiuni aplicate persoanelor care pun în pericol sănătatea cetățenilor și împiedică activitatea autorităților în vederea profilaxiei răspândirii virusului COVID-19.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost sancționați după ce s-a constatat că au pus în pericol sănătatea cetățenilor și au împiedicat autoritățile în vederea controlului noului coronavirus.

În primul caz este vorba de un bărbat de 43 de ani din orașul Briceni care a efectuat intenționat o chemare falsă la serviciul de ajutor medical urgent, anunțând că este infectat cu Coronavirus.

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Politică
Instituirea stării de urgență: Dodon anunță când intră în vigoare

În cel de-al doilea caz este vorba de un tânăr de 27 de ani, tot din Drochia care a sunat la serviciul 112 și a mințit că s-a întors recent din Italia. Mai mult, acesta a spus că este infectat cu COVID-19.

Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite procese verbale. Pentru fapta lor, bărbații riscă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

De asemenea, un agent economic din Chișinău s-a ales cu o amendă de 75 de mii de lei, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și combatere a bolilor epidemice, punând în pericol sănătatea publică.

În context, Inspectoratul General al Poliției le solicită cetățenilor să manifeste responsabilitate și să nu solicite, fără motiv, serviciile medicale. Amintim, de astăzi Poliția va aplica sancțiuni contravenționale și penale pentru persoanele care nu vor respecta măsurile stabilite de autorități în vederea prevenirii și combaterii virusului COVID-19.

Fluxul de știri
0