Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Instituirea stării de urgență: Dodon anunță când intră în vigoare

© Sputnik / Miroslav Rotari Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele cere instituirea stării de urgență în Moldova și îi îndeamnă pe toți la solidaritate - detalii

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Președintele cere instituirea stării de urgență. Potrivit lui, decizia va fi examinată în regim de urgență de Guvern și Parlament în următoarele ore.

”Mulți lideri vorbesc în termeni foarte îngrijorători. Țări cu economie puternică, cu medicină performantă au scăpat lucrurile de sub control. Deci, noi trebuie să fim sinceri și realiști. Moldova este mai vulnerabilă. Trebuie să fim mai precauți, mai fermi în acțiuni. Este crucial să oprim răspândirea virusului ca să nu ajungem la situația ca să scape de sub control. Ne-am adresat cu solicitări de sprijin din partea partenerilor externi. Apariția cazurilor cu infectare locală arată că trecem la o nouă etapă. Nu o să ezităm să luăm măsuri dintre cele mai restrictive. Spun toate acestea cu un apel la realism, la solidaritate și patriotism. Să nu ne îmbulzim la magazine, să nu încurcăm activitatea medicilor. Să nu răspândim știre false și alarmiste, care ne pot îmbolnăvi mai rău ca infecția cu coronavirus. Să-i ajutăm să rămână sănătoși pe bătrâni și după criză. Ajutorul esențial este să nu-i contaminăm chiar noi. Este cinic și criminal să manifestăm neglijență. Gândiți-vă dacă ați făcut totul pentru a-i proteja sau încă mai sunteți în categoria celor cărora nu li se poate întâmpla nimic. Am luat decizia de a institui starea de urgență”, a declarat Dodon în cadrul unei adresări către cetățeni.

Totodată, Dodon a solicitat ca, în câteva ore, decizia Comisiei de Sănătate Publică să fie susținută de Guvern și de Parlament.

Șeful statului a rugat toate băncile să examineze posibilitatea ca să ajute oamenii să facă față efectelor negative iminente în această situație.

Totodată, Dodon a făcut apel către cetățeni pentru ca să se protejați de pericolul contaminării cu noul coronavirus, îndemnându-i pe toți să stați acasă.
Polițiștilor și lucrătorilor vamali le-a solicitat să monitorizeze regimul de carantină. Puteți citi aici textul integral al Adresării șefului statului către cetățeni în contextul situației de criză pandemică pe care o traversează Republica Moldova.

Fluxul de știri
0