Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor face miniștrii care și-au pierdut funcțiile în urma remanierii guvernamentale

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova
Abonare
După semnarea acordului de către PSRM și PDM a acordului "privind crearea platformei politice pentru susținerea guvernului", câteva ministere vor avea șefi noi, propuși de democrați.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. După remanierile guvernamentale de astăzi, câțiva foști miniștri din Guvernul Chicu au rămas fără funcții. Dar se știe deja ce vor face unii dintre aceștia în continuare.

Cu puțin timp în urmă, Igor Dodon a semnat Decrete privind numirea a trei consilieri ai Președintelui Republicii Moldova.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
PSRM și PDM au semnat acordul "privind crearea platformei pentru susținerea guvernului"

Este vorba despre Corneliu Popovici, care va fi consilier în domeniul educației, culturii și cercetării,  Aureliu Ciocoi - consilier în domeniul politicii externe și Victor Gaiciuc - consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

”Le-am mulțumit tuturor pentru activitatea desfășurată în funcțiile de miniștri și i-am felicitat cu prilejul revenirii în echipa prezidențială”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook, exprimându-și convingerea că și pe viitor aceștia vor depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor responsabile care le revin.

PDM le-a propus astăzi premierului Ion Chicu și șefului statului Igor Dodon cinci candidaturi pentru câteva ”portofolii importante din guvern". Ulterior, candidații propuși de democrați au depus jurământul în fața președintelui țării

Noii miniștri numiți în funcție în urma remanierilor guvernamentale sunt: 

Cristina Lesnic - viceprim-ministru pentru Reintegrare Țării
Alexandru Pânzari -  ministru al Apărăii
Igor Șarov - ministru al Educației, Culturii și Cercetării
Oleg Țulea – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene
Sergiu Răilean - ministru al Economiei și Infrastructurii.  

Fluxul de știri
0