Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierului Chicu, despre efectele economice ale epidemiei de coronavirus

© Photo : Miroslav RotariВиктор Орбан и Ион Кику
Виктор Орбан и Ион Кику - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul Ion Chicu își exprimă îngrijorarea în legătură cu efectele economice cauzate de epidemia de coronavirus și anunță ce măsuri urmează a fi întreprinse de Guvern pentru a sprijini mediul de afaceri din Moldova.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat ce măsuri urmează a fi întreprinse de autoritățile statului pentru a sprijini oamenii de afaceri din Moldova.

”Este clar că vor fi afectați antreprenorii, în special întreprinderile mici și mijlocii. Împărtășesc îngrijorarea oamenilor de afaceri în această privință. Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a veni în sprijinul businessului. Nu trebuie nici aici de speculat și trebuie să fim foarte realiști și onești. Noi, ca oricare alt stat, nu poate acoperi orice daună, pentru business sau pentru cetățeni. Situația este excepțională”, a declarat Chicu în cadrul briefingului de dimineață.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Instituirea stării de urgență în Republica Moldova: Anunțul făcut de Chicu - Video
Premierul a precizat că vor propune unor bănci comerciale să amâne ratele bancare, să amâne plățile pentru creditele ipotecare pentru câteva luni, ca în această perioadă, această presiune să nu stea asupra debitorilor în cadrul programului prima casă sau altele. Totodată urmează a fi puse în discuție și datoriile la creditele bancare. De asemenea, Guvernul intenționează să adopte mai multe măsuri în privința impozitului pe venit pentru persoanele juridice pentru anul 2020, în special este vorba de trimestrul doi.

”Pentru întreprinderile care intră în dificultate, noi o să venim cu propuneri și suport”, a declarat Chicu.

Premierul a promis că va anunța și alte acțiuni menite să sprijine oamenii de afaceri din Moldova și a subliniat că ”acum este momentul când cu toții trebuie să fim împreună cu statul, pentru că problemele sunt comune”.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus rămâne deocamdată 23, în 13 cazuri este vorba despre ”import”, iar alte zece au fost transmise local. Prtintre pacienți se numără și un copil de 8 ani.  

Fluxul de știri
0