Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimă oră: În satul Bălceana, Hâncești a fost instituită carantină

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
În satul Bălceana raionul Hâncești a fost instituită carantină după ce au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. În satul Bălceana raionul Hâncești a fost instituită astăzi carantină. La intrarea în localitatea stă o mașină a Poliției, iar ieșirea din sat se va face doar pentru a cumpăra strictul necesar. Primul caz de infectare cu coronavirus în Bălceana a fost confirmat vineri, 13 martie.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Exclusiv: Satul Bălceana din raionul Hâncești ar putea intra în carantină

Femeia testată pozitiv la COVID-19 a revenit recent din Italia. Aceasta nu a respectat regimul de autoizolare de 14 zile impus de autorități pentru toți cei care vin din țările grav afectare de coronavirus. Ea a mers la biserică, la punctul medical unde a avut contact cu minim 50 de oameni. 

Chiar dacă acest lucru a fost cunoscut de autorități, carantină în localitate nu a fost instituită imediat după ce a fost confirmată infectarea femeii cu coronavirus. Mai mult, duminică, 15 martie, peste 300 de oameni din sat au participat la alegerile parlamentare noi. 

În Moldova au fost confirmate până la această oră 23 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În țara noastră este în vigoare codul roșu de pericol de îmbolnăvire cu coronavirus. 

Fluxul de știri
0