Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon, despre măsurile extraordinare de sprijinire a oamenilor de afaceri și cetățenilor

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Dodon, Filip, Greceanîi
Dodon, Filip, Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului are în vedere și un șir de măsuri menite să sprijine agenții economici care vor suporta pierderi financiar în contextul măsurilor de carantină, dar și ”vacanțe” creditare pentru cetățeni.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat într-o postare pe Facebook că Guvernul examinează posibilitatea de a acorda sprijin agenților economici, conștientizând pierderile financiare inevitabile pe care le vor suporta din cauza măsurilor de carantină impuse.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Instituirea stării de urgență în Republica Moldova: Anunțul făcut de Chicu - Video

”De exemplu, nou suntem pregătiți să facem unele cedări pe partea de impozitare pe venit a persoanelor juridice”, a menționat șeful statului.

Totodată, guvernanții vor solicita băncilor comerciale ale Moldovei să identifice posibilități pentru „înghețarea” creditelor acordate cetățenilor. Este vorba de așa-numitele „vacanțe” creditare pe un termen de câteva luni, ”pentru a nu face presiune financiară asupra oamenilor în condiții de criză”.

Președintele a făcut aceste precizări după ședința cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu, la care au fost discutate acțiunile de combatere a răspândirii coronavirusului.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova ia în calcul instituirea regimului stării de urgență, ceea ce le va permite autorităților să mobilizeze resurse suplimentare pentru combaterea pandemiei. O decizie definitivă în acest sens urmează să fie luată astăzi, la ora 16:30, când va avea loc o nouă ședință a Centrului de Criză.

Igor Dodon a menționat că situația de criză care s-a creat este o problemă comună a tuturor: și a statului, și a businessului, și a cetățenilor. Iată de ce este important ca toată lumea să-și unească eforturile ”pentru depășirea cât mai rapidă a acestei situații, fără precedent în istoria Moldovei independente”, subliniat el .

Fluxul de știri
0