Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candidații admiși la etapa finală a concursului pentru CSM din partea Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariПравосудие
Правосудие - Sputnik Moldova
Abonare
Din partea Parlamentului, 17 candidați au fost admiși la etapa finală a concursului pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Inițial au fost depuse 18 dosare.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități a desfășurat, pe 14 martie, concursul pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Parlamentului.

justiție - Sputnik Moldova
Societate
Președintele CSM ar putea fi ales după reguli noi: Decizia Parlamentului

În total, au fost depuse 18 dosare pentru participare la concurs, dintre care 17 au fost admise la etapa finală, precizează serviciul de presă al Legislativului.

Iată lista candidaților:

1) Ciugureanu-Mihailuță Carolina- 213 puncte

2) Belei Elena- 190 puncte

3) Coptileț Valentina- 186 puncte

4) Crețu Ion- 156 puncte

5) Spînu Ludmila- 155 puncte

6) Țoncu Sanda- 148 puncte

7) Osmochescu Nicolae- 146 puncte

8) Baeșu Valeriu- 145 puncte

9) Vizdoga Tatiana- 143 puncte

10) Băieșu Sergiu- 141 puncte

11) Roșca Valentin- 140 puncte

12) Popa Victor- 139 puncte

13) Manea Vladislav- 137 puncte

14) Mărgineanu Iurie- 136 puncte

15) Frunză Iurie- 135 puncte

16) Sosna Alexandru- 129 puncte

17) Fortuna Ghenadie- 117 puncte

Concursul public s-a desfășurat în condițiile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea Parlamentului.

CV-urile candidaților pot fi citite aici. 

Высший совет магистратуры - Sputnik Moldova
Societate
Se caută candidați la funcția de membru CSM: Care sunt criteriile de eligibilitate

În februarie, Parlamentul a adoptat o lege ce prevede majorarea numărului de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii de la 12 la 15. 

Consiliul Superior al Magistraturii, cu 12 membri în prezent, are competenţe referitoare la cariera judecătorilor, instruirea iniţială şi continuă a judecătorilor şi a personalului secretariatului instanţelor judecătoreşti, respectarea disciplinei şi eticii magistraţilor, administrarea instanţelor judecătoreşti, alte competenţe în condiţiile legii.

Consiliul Superior al Magistraturii aprobă acte normative întru executarea prevederilor legislaţiei din domeniul organizării şi funcţionării sistemului judecătoresc, întocmeşte şi păstrează dosarele personale ale judecătorilor din instanţele judecătoreşti.

Fluxul de știri
0