Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele CSM ar putea fi ales după reguli noi: Decizia Parlamentului

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Curții Supreme de Justiție ar putea deveni o persoană care nu face parte neapărat din rândul judecătorilor. Parlamentul a votat în prima lectură modificarea articolului 5 din Legea cu privire la CSM.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege pentru modificarea articolului 5 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, în prima lectură.

CSM - Sputnik Moldova
Societate
Termen extins pentru prezentarea opiniilor despre candidații la funcția de membri ai CSM

Modificarea se referă la posibilitatea alegerii Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) inclusiv din rândul membrilor care nu sunt judecători.

Inițiativa legislativă aparține Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, iar condițiile ce au impus elaborarea proiectului sunt dictate de opinia comună urgentă a Comisiei de la Veneția și a Directoratului Drepturile Omului al Directoratului general pentru drepturile omului și statul de drept al Consiliului Europei. Astfel, oportunitatea proiectului de lege rezidă în ajustarea conceptului de alegere a președintelui CSM în conformitate cu standardele internaționale.

Fluxul de știri
0