Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rospotrebnadzor, despre felul în care se mai poate transmite coronavirusul

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Rospotrebnadzor este de părere că există o probabilitate ca și prin intermediul banilor cash să se transmită coronavirusul - iată care este calea cea mai sigură pentru efectuarea plăților.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Banii cash pot reprezenta o cale de transmitere a coronavirusului, folosindu-i, trebuie luate măsuri de precauție, plățile fără contact sunt cea mai sigură metodă de plată, informează serviciul de presă al Rospotrebnadzor, citat de RIA Novosti.

"OMS recomandă cu insistență să vă spălați pe mâini și să nu vă atingeți de față atunci când folosiți cash pentru plăți. OMS nu face recomandări stricte care ar spune că nu puteți utiliza banii cash, dar teoretic bancnotele pot fi, de asemenea, un canal pentru transmiterea de viruși", este precizat în comunicat.

Potrivit OMS, coronavirusul poate să se afle în stare activă timp de 4 zile pe bancnote de hârtie și până la 9 zile pe cele de plastic.

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus: BNM, recomandări și măsuri speciale în contextul răspândirii COVID-19

Totodată, Rospotrebnadzor atenționează că trebuie să fim precauți chiar și în cazul în care achităm prin intermediul cardului, atunci când formă, codul PIN, cele mai sigure fiind plățile cu tehnologia fără contact.

Amintim că în Moldova, autoritățile au instituit cod roșu de pericol de infectare cu COVID-19. În prezent, Ministerul Sănătății a anunțat despre alte 11 cazuri de coronavirus, 3 fiind de import, iar 8 locale, în total fiind înregistrate 23 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Anterior, și Banca Națională a Moldovei a emis un avertisment în contextul agravării situației în ceea ce privește răspândirea COVID-19, inclusiv în țara noastră, încurajând cetățenii să utilizeze metodele de plată fără numerar, cum ar fi aplicațiile internet şi mobile payments, plățile securizate pentru comerțul electronic, precum şi cardurile pentru plata bunurilor şi serviciilor în puncte comerciale.

Fluxul de știri
0