Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus: BNM, recomandări și măsuri speciale în contextul răspândirii COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariДни открытых дверей в Национальном банке Молдовы
Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Abonare
Situația privind răspândirea noului coronavirus se agravează de la o zi la alta, iar autoritățile vin cu noi recomandări menite să minimalizeze riscurile de contaminare.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. În contextul agravării situației în ceea ce privește răspândirea COVID-19, inclusiv în țara noastră, Banca Națională a Moldovei vine cu recomandări de natură să reducă riscurile de contaminare în rândul cetățenilor. Totodată, instituția comunică despre măsurile întreprinsă în privința monedelor primite din circulație.

Astfel, BNM încurajează cetățenii să utilizeze metodele de plată fără numerar, cum ar fi aplicațiile internet şi mobile payments, plățile securizate pentru comerțul electronic, precum şi cardurile pentru plata bunurilor şi serviciilor în puncte comerciale.

”Aceste metode sunt mult mai igienice decât utilizarea numerarului și constituie o bună practică de prevenire a răspândirii bolilor transmisibile, inclusiv a virozei de tip COVID-19”, se arată într-un comunicat al instituției. 

Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Societate
Încă două cazuri confirmate de coronavirus în Moldova
Specialiștii consideră că evitarea sau limitarea contactului cu banii care circulă din mână în mână poate avea efecte sesizabile pentru protecția sănătății fiecăruia.

Totodată, Banca Națională, în calitate de autoritate monetară, ia măsuri speciale de stocare și procesare a bancnotelor și monedelor primite din circulație prin izolarea acestora pe o perioadă de minim 14 zile, înainte de a fi repuse în circulație, pentru a limita riscul de propagare a noului virus.

Instituția subliniază că în prezent Banca Națională, băncile licențiate și prestatorii de servicii de plată nebancari funcționează în regim normal, fiind gata să asigure toate serviciile financiare prestate.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pe 11 martie pandemie de COVID-19. În lume sunt înregistrate oficial peste 128 000 de persoane contaminate cu noul coronavirus, iar peste 4700 au decedat. Cea mai gravă situație se înregistrează în China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Franța, Spania și Germania.

Fluxul de știri
0