Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De mâine doar magazinele alimentare și farmaciile vor fi deschise

© Sputnik / Rodion ProcaПрилавки магазинов
Прилавки магазинов - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat că de mâine vor fi deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile de alimentare cu combustibil.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că de mâine nu vor mai activa alte puncte de comercializare decât farmaciile și magazinele alimentare. Toate restaurantele și barurile vor fi închise, iar comencializarea în piețe va fi interzisă. 

”De mâine va fi sistată activitatea punctelor comerciale cu amănuntul. Cu excepția farmacilor, magazinelor alimentare și stațiile de alimntarea cu combustibil. Restricțiile vor fi în vigoare pâna în data de 31 martie”, a precizat Ion Chicu. 

Baruririle și restaurantele vor fi închise. Administratorii acestora vor putea doar să livreze la domiciliu produsele alimentare. 

Ион Чебан  - Sputnik Moldova
Societate
Campania „Stăm acasă!” continuă: Cum este dezinfectat Chișinăul

”La fel, se sistează activitatea alimentației publice. Restaurante și baruri - cu excepția livrării la domiciliu. Acestea nu vor putea găzdui consumatori în localuri”, a declarat Chicu. 

Numărul celor infectați cu coronavirus a rămas a fi de 12 persoane, la fel ca ieri. De ieri și până astăzi, specialiștii au constatat că nu într-un singur caz, dar în două infecția s-a transmis pe plan local. Virusul a fost contractat de la persoane apropiate revenite de peste hotare - un bărbat s-a molipsit de la soție, iar o femeie însărcinată - de la soacră.

Ministrul le-a recomandat oamenilor să se autoizoleze și în raport cu cei apropiați, dacă aceștia prezintă simptome de îmbolnăvire. Pentru a pune capăt unor zvonuri, ministrul Viorica Dumbrăveanu a subliniat că în Republica Moldova n-avem niciun deces ca efect al COVID-19.

Cele 12 persoane contaminate până acum cu COVID-19 provin din Chișinău și din localități din raioanele Florești, Chișinău, Basarabeasca, Hâncești, Râșcani, Cahul. 

Fluxul de știri
0