Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă oră: 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

© AFP 2024 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDSCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Creștere alarmată: Alte 11 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Alte 11 cazuri noi de îmbolnăvire au fost înregistrate astăzi în țara noastră. În opt cazuri este vorba de transmitere locală a infecțieii. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 23. 

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Autocare cu moldoveni, blocate la frontiera dintre Austria și Ungaria

”Avem 11 cazuri confirmate cu COVID-19.Trei Cazuri sunt de import. Cu regret avem 8 cazuri cu statut local și este vorba de contact cu apropiații. Este vorba de persoanele cele mai apropiate. Cu regret, pe tot parcursul zilelor respective am spus că nu avem copii. Acum avem primul caz confonfirmat cu COVID – 19 la un copil. Este vorba de transmiterea infecției de la mama care a revenit din Italia ”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că trei persoane care au fost infectate cu COVID-19 se simt mult mai bine și ar putea fi externate. 

”Avem trei persoane căre au înregistrat o stare de ameliorare. Săptămâna viitoare vom repeta testele. Dacă acestea vor fi negative – vom avea și primele cazuri de externare. Dacă testele vor arăta negativ – vom avea primele persoane care s-au însănătoșit după infectarea cu COVID-19”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Astăzi au fost luate măsuri drastice împotriva răspândirii epidemieii de coronavirus. Premierul a declarat că de mâine vor fi deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile de alimentare cu combustibil. La fel, toate zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău vor fi suspendate începând cu data de 17 martie până în data de 31 martie. 

În Moldova este în vigoare codul roșu de pericol de infectare cu COVID-19. Toate instituțiile de învățămând au fost închise, iar oamenii sunt rugați să se autoizoleze în case. 

Fluxul de știri
0