Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Drumul Vinului Moldovei”, inclus în Rutele Culturale ale Consiliului Europei - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Lazăr
Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
Ruta oenoturistică „Drumul Vinului Moldovei” a devenit primul traseu turistic al Republicii Moldova înregistrat în „ITER VITIS- Les Chemins de la vigne”, rută culturală certificată de Consiliul Europei. 
„Drumul Vinului Moldovei”, inclus în Rutele Culturale ale Consiliului Europei - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova al USAID, Diana Lazăr, a remarcat că traseele turistice includ circuite în cele trei regiuni viticole cu Indicație Geografică Protejată: Codru, Valul lui Train și Ștefan Vodă, cu vizite la 28 de crame, 12 vinoteci, 27 de evenimente cultural-vinicole și zeci de experiențe oeno-gastronomice și de aventură ușoară.

Ziua Națională a Vinului 2019 - Sputnik Moldova
Sărbătoarea Vinului: Un număr impresionant de turiști au venit în țara noastră – Foto

"Republica Moldova până în februarie 2020 nu a fost afiliată la această rețea. Acum turiștii străini vor avea o ocazie și mai bună să exploreze potențialul turistic al țării noastre. Interesul nostru a fost de a ne afilia unor standarde de calitate, pentru a le oferi turiștilor toate condițiile necesare și să contribuim la dezvoltarea turismului, respectiv la creșterea economică a industriei vitivinicole", a subliniat Diana Lazăr.

Potrivit ei, industria turismului și industria vitivinicolă a Moldovei au înregistrat o dinamică pozitivă în ultimii cinci ani, Moldova devenind o destinație turistică atractivă pentru turiști. Recent, țara noastră a fost inclusă în top 10 destinații de turism vitivinicol recomandate în 2020 de publicația Winerist.com.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0