Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Legea ce prevede închisoare pentru răspândirea bolilor epidemice a intrat în vigoare

CC0 / Pixabay / leo2014 / Coronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi au intrat în vigoare prevederile legislative ce prevăd pedepse administrative și penale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau de combatere a bolilor epidemice.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. A fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, din 14 martie, Legea pentru modificarea unor acte normative ce prevede pedepse, inclusiv de ordin penal, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a epidemiilor.

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ceban îndeamnă oamenii să nu iasă din casă: Modificări legate de transport

Potrivit noilor prevederi legislative, amenzile pentru încălcările menționate vor constitui de la 25 de mii de lei până la 75 de mii de lei. Mai mult, cei care nu vor respecta legea riscă închisoare pe termene de până la 3 sau de până la 7 ani.

Un nou articol introdus în Codul contravențional prevede sancționarea pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol de contaminare populația. Pentru asemenea fapte, amenzile vor fi de 450 - 500 de unități convenționale (22.500 lei – 25.000 de lei) pentru persoanele fizice și de 1.000 – 1.500 de unități convenționale (50.000 de lei – 75.000 de lei) pentru persoanele juridice.

Fluxul de știri
0