Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eroii zilelor noastre: Tânărul pompier care a salvat doi copii de la înec

© Sputnik / OsmatescoNicolae Carauș
Nicolae Carauș  - Sputnik Moldova
Abonare
Erou la 24 de ani. Pompierul Nicolae Carauș, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a salvat recent doi copii de la înec. Tânărul spune că nu a făcut altceva decât să-și îndeplinească munca pe care o desfășoară cu multă responsabilitate.
Eroul zilelor noastre: Tânărul pompier care a salvat doi copii de la înec

La sfârșitul lunii ianuarie, Nicolae Carauș a salvat de la înec un băiat de 12 ani. Copilul a pășit pe gheața subțire a lacului de lângă Porțile Orașului și s-a prăbușit în apă. O femeie care trecea prin preajmă a sunat la Serviciul 112.

"Deplasându-ne cu echipa operativă, deja aveam un plan de acțiune. Când am ajuns, copilul era deja sub apă. Atunci când l-am scos, practic nu avea puls, l-am resuscitat, iar în scurt timp a sosit ambulanța", a relatat pentru Sputnik tânărul pompier.

Nicolae Carauș spune că este la datorie zilnic, iar atunci când primește un apel este conștient de faptul că trebuie să depună tot efortul pentru ca lucrurile să se deruleze în cel mai bun mod. Mai mult, sunt și cazuri când pompierul devine prieten bun cu oamenii pe care îi salvează.

"De exemplu, cu familia acestui băiețel ținem până acum legătura. Ei sunt foarte recunoscători întregii echipe. Chiar au procurat tort și ceai, în semn de mulțumire", a spus pompierul.

Cel de-al doilea caz a avut loc la începutul lunii februarie. O tânără de 18 ani ar fi vrut să treacă peste gheața subțire și s-a prăbușit în lac. Din fericire, fata a fost salvată de la înec tot de către Nicolae Carauș.

Pentru faptele sale, tânărul a fost premiat de către Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

"Este o motivație pentru mine. Chiar dacă sunt multe provocări, trebuie să ne facem datoria la maxim", a conchis el.

De menționat că Nicolae face și sport de performanță. Acesta participă la diverse competiții importante, fiind antrenat de renumitul Andrei Grosu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0