Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus: Ce măsuri de protecție se întreprind în cadrul Armatei Naționale

© Sputnik / OsmatescoVictor Gaiciuc
Victor Gaiciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a vorbit despre măsurile de protecție întreprinse în cadrul Armatei Naționale pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Coronavirus: Ce măsuri de protecție se întreprind în cadrul Armatei Naționale

De când a fost anunțat primul caz de contaminare cu noul virus COVID-19 în Republica Moldova, generalul Victor Gaiciuc spune că a întreprins diverse măsuri de protecție pentru ca acest virus să ocolească cazărmile și instituțiile militare din țară.

"Am dat ordin să fie interzis orice acces a persoanelor civile în unitățile militare, am interzis ieșirea militarilor din afara unităților militare. Mai mult, în fiecare duminică părinții veneau să-și viziteze copiii. Acum acest lucru este interzis", a subliniat ministrul.

Anterior, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate din data de 11 martie, președintele Igor Dodon, i-a solicitat Ministerul Apărării să ofere sprijin logistic și spațiu, cum ar fi spitale pregătite pentru a asigura condiții pentru un număr de până la și mai mult de 1000 de personae în cazul în care acestea vor fi confirmate cu COVID-19.

"Dacă situația se va înrăutăți, vom interveni. Acum nu este cazul să intervină armata. Consider că fiecare cetățean trebuie să respecte elementare reguli de igienă. Nu poți pune pentru fiecare cetățean câte un soldat care să-l ghideze ce trebuie să facă", a conchis Gaiciuc.

Ministrul a îndemnat moldovenii care revin din China sau din state din Europa aflate în carantină să se autoizoleze la domiciliu, pentru a nu pune în pericol sănătatea și viața altor cetățeni. De asemenea, oamenii trebuie să respecte regulile de igienă și să evite locurile aglomerate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0