Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ce stare sunt persoanele infectare cu coronavirus - Precizările autorităților

© AFP 2024 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, Sergiu Gavriliță, a venit cu precizări în legătură cu starea de sănătate a persoanelor infectate cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Starea pacienților infectați cu coronavirus este de gravitate medie. Cele două persoane care au fost depistate pozitiv ieri la COVID-19 prezintă febră, dar și stări depresive. 

”Cei care au fost ieri depistați ca fiind purtători de COVID–19 au temperatură 37,1 și prezintă tuse seci și depresie”, a precizat directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, Sergiu Gavriliță. 

Dintre cele șase persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus, cinci sunt internate la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Prima persoană care a fost confirmată ca fiind purtătoare de COVID-19 se află la Spitalul Clinic Republican. 

”La Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă au fost internați pacienții care sunt suspecți cu coronavirus. În spitalul nostru sunt internați 27 de suspecți. Avem cinci persoane bolnave de coronavirus internate. Starea lor este satisfăcătoare. Cei care au fost internați înainte – sunt de gravitate medie”, a precizat directorul Spitalului, Sergiu Gavriliță. 

Persoane suspecte de coronavirus sunt internate și la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Este vorba de mai mulți copii și două mame. 

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus: BNM, recomandări și măsuri speciale în contextul răspândirii COVID-19

”Noi mai avem 12 cazuri care sunt la Spitalul Clinic de Boli Contagioase. Este vorba de 10 copii și două mame. Adresabilitatea este înaltă. Este determinată de faptul că persoanele conștientizează pericolul. Oamenii vin și relatează istoricul călătoriilor”, a precizat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Astfel, în total sunt 39 de cazuri suspecte de contaminare cu noul coronavirus. Toate persoanele infectate cu COVID-19 au venit din Italia. În Republica Moldova este în vigoare Codul Portocaliu de pericol de contaminare cu conoravirus.

Procesul de studii a fost suspendat miercuri, 11 martie. De asemenea, instituții publice importante, precum Primăria Chișinău, dar și Poliția, au anunțat suspendarea audiențelor pentru cetățeni, pentru evitarea riscurilor de răspândire a virusului.

Fluxul de știri
0