Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chicu spune când va ajunge prima tranșă a creditului rusesc în Republica Moldova

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaAmbasada Republicii Moldova în Federația Rusă
Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu precizări privind acordarea creditului promis de Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Prima tranșă a creditului rusesc va ajunge în Republica Moldova în luna aprilie. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Moldova va sista toate zborurile spre statele europene

Potrivit premierului, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă va fi împuternicit pentru ca în zilele următoare acordul să fie semnat, iar ulterior ratificat de Guvernele și Parlamentele ambelor state.

„Așa cum am spus, la începutul lunii aprilie, prima tranșă de 200 de milioane de euro să fie transferată în contul bugetului de stat”, a declarat Ion Chicu.

Premierul spune că solicitarea autorităților de la Chișinău pentru debursarea celei de-a doua tranșe se va face în funcție de capacitatea de valorificare a banilor.

Astfel, pe parcursul anului 2020, Republica Moldova va primi credit rusesc în valoare de 200 de milioane de euro, cu o rată a dobânzii de 2%, pe un termen de 11 ani și perioada de grație – un an. Premierul mai spune că Republica Moldova, în cazul în care va găsi resursele necesare, poate întoarce acest credit în orice moment fără nici o penalitate. Chicu subliniază că banii vin într-un moment oportun, menționând efectele și consecințele economice, pentru regiune și economia mondială, cauzate de pandemia de coronavirus.

Fluxul de știri
0