Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Moldova va sista toate zborurile spre statele europene

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia națională extraordinară de sănătate publică s-a întrunit astăzi în ședință pentru a anunța noi măsuri privind controlul răspândirii noului coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Din această noapte, de la 00:00, se sistează zborurile din Franța și Spania către Republica Moldova, cursele Barcelona și Paris.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Acesta a mai spus că de duminică noapte, ora 00:00, toate zborurile din toate țările europene vor fi oprite.

Icoane făcătoare de minuni  - Sputnik Moldova
Societate
Slujbele în biserici vor fi interzise - Iată pentru cât timp

„Astăzi și mâine vom monitoriza dacă nu va fi necesar să sistăm și alte zboruri, din alte puncte geografice”, a declarat Chicu. 

Premierul mai spune că cetățenii străini nu vor putea utiliza transportul aerian pentru a veni în Republica Moldova, cu excepția diplomaților acreditați, a apatrizilor și a celor care au viza de reședință în țara noastră. 

Cu referire la transportul terestru, Ion Chicu spune că autoritățile de la Chișinău sunt în contact cu cele din Ucraina și România, pentru a coordona acțiunile cu deciziile lor de a închide anumite puncte de trecere a frontierei. 

Amintim, alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate prin analize de laborator și anunțate, ieri seara, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Astfel, numărul cazurilor confirmate în țara noastră ajunge la șase. Ministrul Sănătății anunță că toate persoanele infectate cu COVID-19 au venit din Italia. Starea de sănătate a tuturor celor șase persoane este de gravitate medie, potrivit ministrului. Cele două persoane care au fost depistate pozitiv ieri cu COVID-19 prezintă febră, dar și stări depresive.

Totodată, 39 de persoane suspecte de coronavirus sunt internate. În toate cazurile vor fi prelevate teste, iar rezultatul va fi prezentat ulterior.

Fluxul de știri
0