Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Precizare făcută de premier: Când vor fi sistate zborurile spre Spania și Franța

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
După ședința din această seară a Centrului Unic de Comandă de Gestionare a Crizei provocate De Virusul COVID-19, premierul a venit cu precizări privind modul în care vor fi sistate zborurile spre Spania și Franța.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Iniția autoritățile au anunțat că zborurile din și spre Franța și Spania vor fi sistate din noaptea aceasta, de la ora 24:00. Premierul Ion Chicu a precizat însă acum seara că autoritățile și-au revizuit decizia, astfel că zborurile vor fi sistate din noaptea de sâmbătă spre duminică, tot de la miezul nopții.

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Două noi cazuri de COVID-19 în Moldova: Totalul a ajuns la 8 persoane infestate

"Am luat această decizie din simplu motiv că unii cetățeni deja s-au pornit spre aeroporturile din țările respective și, ca să nu creăm situații tensionante în aeroport, o să mai admitem un zbor și pe parcursul zilei de mâine, dar la ora 24:00, în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, cursele pe aceste destinații vor fi sistate", a declarat Chicu.

El a mia spus că deja din noapte de duminică spre luni vor fi sistate zborurile din Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polinia, Portugalia România. Deci, din miezul nopții, din data de 16 martie.

Aceste restricții sunt luate până în data de 1 aprilie.

Premierul a mai spus că este posibil ca pe viitor să fie sistate și cursele aeriene pe alte destinații.

Fluxul de știri
0