Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Milioane de lei ratați de Primăria Chișinău: Vezi care este cauza

© Sputnik / Miroslav RotariПримария Кишинев
Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Abonare
Lupta cu ilegalitățile din Capitală continuă. Primarul general a publicat o listă de încălcări care ar fi prejudiciat bugetul local cu milioane de lei.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Cel puțin 17 pavilioane comerciale au fost construite deasupra intrărilor/ieșirilor pasajelor subterane în lipsa documentelor corespunzătoare sau cu abateri de la prevederile acestora. Despre aceasta a anunțat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, după desfășurarea măsurilor de audit cu privire la gestionarea pasajelor subterane din municipiu.

Ученицы в школе села Алыгджер в  Иркутской области - Sputnik Moldova
Societate
Acțiuni întreprinse în toate școlile din Capitală: Anunțul primarului Ion Ceban

Ceban a atenționat și asupra încălcării procedurilor de închiriere, menționând că 14 dintre cei 22 care arendează spațiile au încheiat, cu încălcarea procedurilor stabilite, contracte de sublocațiune, iar plata de chirie percepută de către aceștia de la terți a depășit de până la 15 ori cuantumul stabilit de APL.

Mai mult, încasarea plăților pentru chiria spațiilor s-a diminuat, ajungând în 2019 la cel mai scăzut nivel. Asta chiar dacă tariful de bază pentru chiria spațiului proprietate publică a crescut, în perioada auditară, cu circa 14%.

„Achitarea anuală a plăților de locațiune pentru suprafețele ocupate constituie doar 48 la sută din suma total calculată, în consecință la situația din 01.01.2020 locatarii au acumulat datorii în valoare de 16,4 milioane lei”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, municipalitatea ar fi ratat surse importante de venit, care ar constitui până la 500%-600% din venitul calculat în prezent.

Amintim, primarul Chișinăului a promis renovarea tuturor pasajelor subterane din Chișinău. În context, ieri dimineață a fost demontat primul pavilion comercial amplasat ilegal deasupra trecerii subterane din strada Ion Creangă de la sensul giratoriu din strada Calea Ieșilor cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

© Photo : Facebook / Iv CebanDemontarea primului pavilion comercial amplasat ilegal deasupra trecerii subterane din strada Ion Creangă de la sensul giratoriu de la strada Calea Ieșilor cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt
Milioane de lei ratați de Primăria Chișinău: Vezi care este cauza - Sputnik Moldova
Demontarea primului pavilion comercial amplasat ilegal deasupra trecerii subterane din strada Ion Creangă de la sensul giratoriu de la strada Calea Ieșilor cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt

De asemenea pasajul subteran de la Viaduct va fi reparat. Lucrările vor începe săptămâna viitoare și vor dura trei luni. Primăria anunță că banii pentru lucrările de reparație sunt oferiți de un centru comercial.

© Photo : Facebook / Iv CebanPasajul subteran de la Viaduct va fi reparat
Milioane de lei ratați de Primăria Chișinău: Vezi care este cauza - Sputnik Moldova
Pasajul subteran de la Viaduct va fi reparat

Primăria informează că în viitorul apropiat alte treceri subterane din Chișinău vor fi reparate. Primarul spune că în fiecare din acestea vor fi amplasate camere video, dar și materiale „antivandalice”.

Fluxul de știri
0