Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri fără precedent - Iată ce se va întâmpla la alegerile din Hâncești

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Ciocan
Iurie Ciocan - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al CEC Iurie Ciocan spune că, pentru prima data, în Moldova, autoritatea electorală va organiza alegeri într-o circumscripție elctorală în condiții de maximă siguranță, reeșind din evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19.
Măsuri fără precedent - Iată ce se va întâmpla la alegerile din Hâncești

Iurie Ciocan a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre condițiile de maximă siguranță în care se vor desfășura alegerile parlamentare la Hâncești, acolo unde sunt așteptați peste 60 de mii de alegători.

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Liniștea s-a instalat peste Chișinău: Oamenii s-au refugiat în case - Foto
 „Aș vrea să spun că apreciez efortul CEC de a organiza aceste alegeri la Hâncești într-o situație destul de complicată în contextul evoluției situației epidemiologice. Pentru prima în Moldova, organul electoral se confruntă cu o asemenea situație când vor fi impuse măsuri concrete de protecție a alegătorilor, cât și a funcționarilor electorali în ziua alegerilor la Hâncești. Să nu uităm că sunt așteptați peste 60 de mii de alegători, iar pentru cele 44 de birouri electorale din această circumscripție urmează să fi aplicate măsuri de profilaxie inclusiv dezinfectarea cabinelor de vot”, a precizat Iurie Ciocan.

CEC a emis o circulară în adresa organelor electorale din circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, ce conține un șir de indicații necesare pentru inițierea unor măsuri  de protecție a alegătorilor, cât și a funcționarilor electorali. Este vorba de interzicerea aflării într-un singur loc a unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, localulurile secțiilor de votare urmează a fi dezinfectate fără a restricționa dreptul alegătorilor de a participa la alegeri. Amintim că duminică, 15 martie, curent, în circumscripția electorală nr. 38, municipiul Hâncești, vor avea loc alegeri parlamentare noi. Peste 60 de mii de alegatori sunt așteptați la urnele de vot.

Fluxul de știri
0