Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liniștea s-a instalat peste Chișinău: Oamenii s-au refugiat în case - Foto

© Sputnik / Doina ChiorescuChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe străzile Chișinăului astăzi au putut fi văzuți foarte puțini oameni. Cei care au ieșit din case au mers la muncă.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Ne-am dori un oraș mai puțin aglomerat, cu mai puține mașini și cu transport public în care să nu ne îmbulzim. Dar nu așa, nu în asemenea condiții, nu cu acest preț. Liniștea s-a instalat în Capitală odată cu confirmarea a mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Oamenii s-au refugiat în case, evită să mai iasă pe străzi, iar acest lucru este îmbucurător pentru că asta înseamnă că oamenii conștientizează gravitatea situației. 

© Sputnik / Doina ChiorescuStrăzi pustii
Liniștea s-a instalat peste Chișinău: Oamenii s-au refugiat în case - Foto - Sputnik Moldova
Străzi pustii

Astăzi, străzile din Chișinău sunt aproape pustii. Liniștea din oraș parcă accentuează și mai mult sunetul sirenelor ambulanțelor care trec în goană. Oamenii care au decis să iasă astăzi din case merg grăbiți și îngândurați, iar îngrijorarea li se citește pe chip.

Și numărul mașinilor pe străzi a scăzut semnificativ. Circulă doar angajații instituțiilor care încă nu și-au sistat activitatea. 

În transportul public oamenii nu se mai îmbulzesc, iar alții chiar aleg să circule cu taxiurile pentru a nu fi în contact cu prea multă lume. Există și o categorie de moldoveni care merg pe jos și poartă măști de protecție. 

© Sputnik / Doina ChiorescuOamenii aleg să circule cu taxiurile
Liniștea s-a instalat peste Chișinău: Oamenii s-au refugiat în case - Foto - Sputnik Moldova
Oamenii aleg să circule cu taxiurile

Cei mai afectați de situația creată sunt proprietarii restaurantelor. Dacă până acum unele localuri erau supraaglomerate, astăzi nici urmă de om. Agenții economici spun că sunt pregătiți să închidă localurile chiar dacă acest lucru presupune pierderi economice substanțiale.  

© Sputnik / Doina ChiorescuLocalurile din Capitală sunt pustii
Liniștea s-a instalat peste Chișinău: Oamenii s-au refugiat în case - Foto - Sputnik Moldova
Localurile din Capitală sunt pustii
Unii afaceriști au făcut ședințe cu angajații și i-au anunțat că salariile vor fi micșorate de la 5 până la 20 de procente în cazul în care situația se va agrava, în funcție de salariul pe care îl primesc. 

© Sputnik / Cezar SalagorMagazine pustii
Liniștea s-a instalat peste Chișinău: Oamenii s-au refugiat în case - Foto - Sputnik Moldova
Magazine pustii

În Moldova au fost confirmate până la această oră șase cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. La fel, sunt 39 de cazuri suspecte de contaminare cu noul COVID-19. Toți cei infectați cu coronavirus au venit din Italia. Starea de sănătate a tuturor celor șase persoane este de gravitate medie, potrivit ministrului Sănătății.

În Republica Moldova este în vigoare Codul Portocaliu de pericol de contaminare cu conoravirus. Procesul de studii a fost suspendat miercuri, 11 martie. De asemenea, instituții publice importante, precum Primăria Chișinău, dar și Poliția, au anunțat suspendarea audiențelor pentru cetățeni, pentru evitarea riscurilor de răspândire a virusului.

Fluxul de știri
0