Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspector vamal reținut de CNA: Iată de ce este suspectat

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova
Abonare
Un inspector vamal a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de corupere pasivă. El ar fi pretins și primit bani de la un cetățean ce intenționa să introducă în țară trei autoturisme.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Un inspector al Postului Vamal Sănătăuca a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție pentru corupție pasivă. Inspectorul vamal de este suspectat că a pretins, apoi a primit mită.

Maraton în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu burtă devin automat suspecți în vamă: Motivul te va uimi – Video, Foto

Suspectul este reţinut pentru 72 de ore.

Inspectorul ar fi cerut 300 de euro de la un şofer pentru a nu include în baza de date a Serviciului Vamal informația cu privire la introducerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, a trei automobile, cu numere de înmatriculare lituaniene.

După ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranșă, în valoare de 100 euro, din suma pretinsă de 300 de euro, alţi 200 de euro fiindu-i transmişi anterior, potrivit unui comunicat de presă al CNA.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324, corupere pasivă. Faptele descrise sunt pasibile de pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 3 până la 7 ani, cu amendă în mărime de la 4.000 până la 6.000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Fluxul de știri
0