Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus: Trump - toate călătoriile din Europa spre SUA, suspendate timp de 30 de zile

© AFP 2024 / MANDEL NGANDonald Trump
Donald Trump  - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat oficial miercuri că epidemia de coronavirus este oficial pandemie. Există peste 1.200 de cazuri infectări de coronavirus confirmate în Statele Unite, inclusiv cel puțin 37 de decese.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri, măsuri de combatere a răspândirii focarului, inclusiv suspendarea tuturor călătoriilor din Europa spre SUA până cel puțin la jumătatea lunii aprilie. Interdicția nu va fi aplicată Regatului Unit.

Printre alte măsuri, Trump a recomandat căminelor de îngrijire medicală să suspende toate vizitele inutile. Președintele american a promis, de asemenea, să ofere ajutor financiar pentru lucrătorii bolnavi, cei aflați în carantină sau care au grijă de alții din cauza coronavirusului.

SUA vor ajuta, de asemenea, firmele mici afectate de coronavirus, iar Departamentul de Trezorerie al SUA va amâna plățile fiscale fără a fi plătite dobânzi sau penalități pentru anumite întreprinderi, inclusiv persoanele afectate de COVID-19, potrivit lui Trump.

„Folosim întreaga putere a guvernului federal și a sectorului privat pentru a proteja poporul american. Acesta este cel mai agresiv și cuprinzător efort de confruntare a unui virus străin din istoria modernă ”, a spus Trump.

Anterior, DC a declarat o stare de urgență din cauza noului focar de coronavirus, recomandând amânarea tuturor adunărilor neesențiale de 1.000 sau mai multe persoane, inclusiv conferințe și convenții, până la 31 martie.

Intrarea vizitatorilor Schengen

În urma declarației lui Trump, Departamentul Securității Interne a declarat că SUA au suspendat intrarea resortisanților străini care au vizitat Spațiul Schengen în orice moment în perioada cu două săptămâni înainte de sosirea lor în SUA.

Avion  - Sputnik Moldova
Societate
Transportul aerian de mărfuri și pasageri din țările afectate de coronavirus se suspendă

"Astăzi, președintele Donald J. Trump a semnat o Proclamație prezidențială, care suspendă intrarea majorității resortisanților străini care s-au aflat în anumite țări europene în orice moment în cele 14 zile anterioare sosirii programate în Statele Unite", a declarat Departamentul.

Acesta a mai menționat că țările, cunoscute sub numele de Spațiul Schengen, includ Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia , Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.

"Acest lucru nu se aplică rezidenților permanenți legali, (în general), membri de familie ai cetățenilor din SUA și altor persoane care sunt identificate în proclamație", a anunțat Departamentul.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au numit Europa o amenințare a bolii egală cu cea a Chinei. Italia rămâne cea mai grav afectată de COVID-19 în Europa, cu aproape 10.150 de infecții confirmate și peste 630 de decese. Spania este a doua cea mai mare țară europeană lovită de pandemie cu aproape 2.200 de infecții și aproape 50 de decese.

Datele globale actuale arată peste 126.000 de infectați, cel puțin 4.600 de morți și aproximativ 68.000 de recuperați în pandemia în curs de evoluție.

Fluxul de știri
0