Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportul aerian de mărfuri și pasageri din țările afectate de coronavirus se suspendă

Abonare
De mâine se interzice transportul aerian de mărfuri și pasageri din țările cele mai afectate de coronavirus.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că se conformează Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din data de 10 martie 2020.

Девушка в медицинской маске в районе Чайна-таун в Лондоне - Sputnik Moldova
Societate
Autoritatea Aeronautică Civilă, măsuri extraordinare împotriva coronavirusului

Astfel, se suspendă operațiunile de transport aerian comercial efectuat prin curse regulate sau neregulate între Republica Moldova și Republica Italiană. La fel, se suspendă transportul aerian în interes propriu între Republica Moldova și Republica Italiană.

Operatorilor aerieni li se interzice îmbarcarea pasagerilor spre Republica Moldova cu escală din Republica Italiană, Republica Populară Chineză, Republica Islamică Iran și Republica Coreeană. Restricția intră în vigoare în data de 12 martie, 00:00, și este valabilă până în data de 31 martie.  

Chiar dacă restricțiile intră în vigoare în această noapte, cinci cetățeni ai Republicii Moldova sunt blocați pe aeroportul din Roma, Italia. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit lui, persoanele respective au zburat spre Italia zilele trecute, dar nu au fost lăsate să părăsească aeroportul din cauza carantinei instituite în toată țara. Mai mult, aceștia nu se pot întoarce acasă din cauza suspendării tuturor zborurilor spre Chișinău.

Pentru a evita anumite situații neplăcute, șeful statului îndeamnă toți cetățenii să evite călătoriile în această perioadă. Mai mult, Dodon a pomenit și de cazurile când moldovenii recurg la diverse posibilități de a reveni în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0